vineri, 26 iunie 2009

Another Part Of Me

În 1991, când am aflat vestea că Freddie Mercury a murit, eram într-un hotel din Covasna şi mă pregăteam să operez vreo 50 de chestionare pentru Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii. Am plâns ca un copil (ce eram, de fapt), singur în cameră şi gândindu-mă că n-am să-l mai văd niciodată pe scenă. 18 ani mai târziu, a plecat spre norul alb şi pufos ce-i adăposteşte pe artiştii desăvârşiţi şi Michael Jackson.

Michael a fost - şi va rămâne - simbolul meu personal pentru ceea ce înseamnă o vedetă, un geniu artistic, un model muzical. Este muzica disco în ediţie princeps, simbolul spectacolelor fabuloase, îmbinarea cea mai reuşită între interpretarea live de excepţie şi o coregrafie excepţională. Inimitabil şi indestructibil.

Acum... nu mai pot să-i ascult muzica veselă şi incitantă, nu am puterea să-i revăd paşii de dans şi mişcările lascive din celebrele sale clipuri. Cel puţin o perioadă, până mă obişnuiesc cu ideea că nu mai este om, ci un zeu al muzicii. Cum spunea chiar Michael într-o piesă de pe albumul "Bad" (1987), You're Just Another Part Of Me...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu