duminică, 15 februarie 2009

Avioane şi amintiri plăcute

"Pe mine m-a dus prima dată tatăl meu la aeroportul Băneasa, cândva prin anii '60, la un zbor de agrement de 30 de minute deasupra Bucureştilor, care costa 14 lei. Tot ce mai ţin minte e că stewardesa era blondă, frumoasă şi semăna cu Daniela (partenera lui Aşchiuţă). Mi-a dat o bomboană şi pe urmă am vomat până la aterizare. De atunci zbor destul de des. La început zborul era un ritual, treceai prin aeroporturi strălucitoare, super curate, bărbaţi mirosind a colonii fine şi tutun de pipă şi femei ca zeiţele romane, elegante şi semănând cu actriţele în filmele lui Fellini. În avion parcă erai întâmpinat de Miss France, Miss Belgique sau Miss Italia care îţi aduceau şampanie... şi ajungeai plutind la destinaţie şi în realitatea de zi cu zi.

De atunci numărul nostru a crescut de la 2 miliarde şi ceva la vreo 7-8.
Aeroporturile s-au cam ponosit. Orly, cândva nelipsit în filmele cu Alain Delon sau Roger Moore, aduce binişor cu o autogară ceva mai spălată.
Bărbaţii eleganţi se ascund în VIP Lounge şi femeile sculpturale au fost înlocuite de tinere durdulii, cu coşuri şi burta goală (măricică de la cheeseburgers) afară din nădragii baggy mototoliţi (...).

La fel a crescut numărul de companii, au dispărut Sabena (de lângă Cărtureşti) şi TWA şi au fost înlocuite de companii low-cost, tramvaiele transportului aerian. A crescut şi numărul de avioane. La Frankfurt, într-o zi senină, am putut număra 6 avioane în rând venind la aterizare."

(comentariu postat de Filache pe blogul lui I.T. Morar "Morar & More", 13 februarie 2009)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu