sâmbătă, 16 august 2008

Suporterii la taifas

Tony & Costea

O dată sau cel mult de două ori pe an mă duc la stadion să-mi văd la lucru echipa favorită, Universitatea Craiova. Duminică, 17 august, e una din aceste dăţi: la Cluj se joacă meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova. Duelul virtual dintre suporteri este mereu amuzant - iată un exemplu, desprins de pe site-ul Gazetei Sporturilor. Lăsaţi prejudecăţile deoparte şi treceţi cu vederea micile răutăţi xenofobe sau exprimările neadecvate, finalul e cu happy-end! (legendă: roşu închis - suporter CFR Cluj, bleumarin - suporter Universitatea Craiova, iar cuvintele scrise cu bold sunt ID-urile folosite de suporteri).
Muska29: Olteanul clasic: dă mult din gură şi se laudă ca dracu' de nu-şi vede lungul nasului.
Olteanu: Ardeleanul clasic: tace, tace... iar când deschide gura... scoate numai prostii şi aberaţii.
Prazuliu: A aruncat ungurul câteva bombonele şi voi aţi sărit pe jos să le adunaţi! Rebuturile astea de fotbalişti de la Cluj joacă dintr-un spirit hei-rupist indus de salariile mari pe care ei nu le-ar fi văzut în viaţa lor jucând în altă parte. Sper că Universitatea va pedepsi prima îngâmfarea care s-a instaurat la Cluj. Cu cele două autogoluri (n.a.: în meciul precedent, CFR Cluj a învins Gloria Buzău prin două autogoluri), Clujul şi-a terminat porţia de noroc, încep lupii să-i muşte şi primii lupi sper să fie copiii ăştia de la Craiova care sunt în atenţia cluburilor mari din Europa, nu pe lista de rebuturi ca cei de la Cluj.
Gionutz: CFR? Am auzit de un an, doi de voi... atât. Nu încercaţi să vă jucaţi cu simbolul provinciei că s-ar putea să fiţi măturaţi de râul de dragoste alb-albastru ce curge în jurul Craiovei! În rest, aşteptaţi meciul şi vom vorbi pe teren şi în tribună...
Eirene: Măi, voi ăştia, fanii Craiovei! Voi chiar credeţi că ne puteţi face faţă? Uitaţi că urmează să jucaţi cu campionii României? Staţi dracu' jos, că nu ştiţi ce vorbiţi!
ValsiS.ro: Aşa cum a apărut CFR... aşa o să şi dispară... ca un foc de paie... deveniţi pe zi ce trece tot mai insuportabili...
Prăzari + lubeniţari: Vai de mama voastră, prăzarilor... Mai întâi spălaţi-vă, că mirosiţi îngrozitor, lubeniţarilor... vă sparge campioana CFR duminică!
Blue forever: Băi cheferiştii lu' peşte prăjit, unde eraţi, bre, când Ştiinţa tăvălea pe jos cu Leeds, Borussia, Kaiserslautern şi alţii? Nici pe prăpădiţii ăia de ciprioţi n-aţi fost în stare să-i bateţi (n.a.: anul trecut, CFR Cluj a fost eliminată din Cupa UEFA de o echipă din Cipru, Anorthosis Famagusta). Ruşine!
Un Oltean: Băi CFR-iştilor, voi sunteţi campioni de conjunctură, mă, cum de conjunctură sunt toate treburile din România acum! Adevărata echipa a Clujului este Universitatea Cluj; voi sunteţi nişte slugi ale ungurimii! Cum dracu' lumea din Cluj poate să ţină cu CFR? Au încercat şi la noi, la olteni, să vină antrenori gen Lăcătuş dar i-a luat lumea în şuturi până au părăsit oraşul! Nici evreii nu prea s-au aciuit pe aici, că au dat de alţii mai şmecheri ca ei, şi nu le-a mers! Doar ţiganii au reuşit, că erau aduşi ca forţă de muncă în trecut, şi au rămas aici, n-au mai plecat! La noi doar latinii au succes: de-aia avem antrenor italian! Pe voi v-au călărit ungurii de când vă ştiţi; nici nu vă simţiţi bine daca nu va călăresc ungurii! Poate o să vă călărească şi oltenii: Doamne Ajută! În concluzie, e posibil sa bateţi duminică, datorită conjuncturii dar... ciocu' mic şi joc de glezne, că sunteţi nişte neaveniţi în fotbalul românesc, javrelor!
CFR: Eşti tare handicapat, omule. Ai fost in lume, să vezi cum trăiesc oamenii în Europa? Părerea mea e că eşti un incult, handicapat, prost şi ţăran.
Un Oltean: Şi măi... noi suntem prăzari şi lubeniţari, că aşa ne ştim din tată în fiu, aşa vom rămâne, şi ne mândrim cu asta! Dar voi ce sunteţi, măi? Sunteţi 'Kürtös Kalács'-ari? Noi mâncăm praz, bem zaibăr şi vă luăm femeile, că ele vor cu noi; ce sa facă cu ăia de mănâncă Kürtös Kalács şi beau Coca-Cola?
Conti.vl: Eu, oltean adevărat, am respectat mereu CFR-ul, m-am bucurat când aţi reuşit să ne urmaţi, dar voi - campioni de conjunctură, cei care blamaţi Craiova - sunteţi jalnici. Puţin respect şi capul în pământ, să vă fie ruşine!
Slomo: Hai prazul Craiova? În Dăbuleni... nici lubeniţa nu mai e de calitate. Clovnilor, mai faceţi şi baie măcar odată pe lună, că v-ar prinde bine! Forza CFR!
PZ: CFR este echipa cu cei mai mulţi ţărani în galerie. Ce galerie e, băi, aia cu boşorogi în ea?
Ecriss: Fraţilor, miroase a prostie! Aaah, sunt olteni pe-aici!
Palermo: CFR e de 1 an de zile în fotbalul mare , Universitatea e de 50. A compara o echipă ca Universitatea Craiova - care are 3-4 milioane de suflete în spate, toţi fiind suporteri pătimaşi (şi nu simpatizanţi) cu o echipă mică de cartier ca CFR cu 2-3 sute de simpatizanţi (cu neamurile angajaţilor de la club cu tot), care până acum 2-3 ani duminica mergeau la cinematograf şi nu la meciuri de fotbal, e o mare blasfemie... Craiova e singura şi eterna campioană a provinciei, leagănul fotbalului românesc.
Gyno: Băi Slomo, la chestia cu spălatul la olteni ai dat-o în bară rău de tot. Oltenii sunt nr. 1 la femei dintre români, pe unde ai să mergi tu n-ai să vezi vreun oltean neîngrijit sau neatent la vreun detaliu legat de ţinută, întreab-o pe prietena ta (dacă ai...) cu cine a stat anul trecut la mare... şi care a fost iubirea vieţii ei. Mai bine o întrebi pe soră-ta, că prietenă n-ai sigur, de mult n-ai mai văzut o femeie. Şi nu mai deschide gura că puţi a ţuică. Ai şi tu o sută de mii în buzunar? Chiar sunt curios, ţuicarule!
Sergiu: Aţi apărut şi voi lubeniţarilor? Tre' să scoatem insecticidu', dacă puricii ar fi licurici, Craiova ar fi Las Vegas. Mai bine faceţi şi voi o baie decât să scrieţi prostii pe un site civilizat.
ValsiS.ro: Oltenia (Craiova) se mândreşte că e recunoscută pentru prazul ei, pentru lubeniţe, pentru că a fost Cetatea Banilor, pentru că primul om care a unificat poporul român a fost un oltean (Mihai Viteazul) şi pentru multe altele. Ne mândrim cu Brâncuşi, Henri Coandă, Tudor Vladimirescu, ne mândrim chiar şi cu echipa de fotbal Universitatea Craiova, care a fost prima echipă din România care a ajuns în semifinalele Cupei UEFA Voi pentru ce sunteţi cunoscuţi?
Oltenii iau cu asalt Ardealul: Alo... cine e jucătorul vostru cel mai bun din echipă, ţuicarilor? Trică! E oltean, nu? Vere, voi aţi câştigat campionatul acolo că aţi avut în club un ungur şi un oltean! Ştiţi regula... dacă vrei să faci treabă, ia-ţi olteni şi unguri pe lângă tine! Chiar Andone a zis asta! Cheia succesului la voi e tandemul Paszkany-Trică; dacă unul din ei pleacă, v-aţi ars! Sunteţi pe nicăieri! În momentul de faţă sunteţi mai experimentaţi, nu mai buni decât Craiova! Aşa că... ciocu' mic şi joc de glezne!
ValsiS.ro: Sunteţi recunoscuţi ca fiind cei mai mari mafioţi, la voi a luat naştere renumitul joc piramidal Caritas. Mai tăceţi dracu' din gură... numai rataţi pe-aici.
Eu: Băi, jegoşi de olteni, în faţa calculatorului sunteţi zmei. Să vă văd duminică dacă sunteţi aşa tari.
Bluuu: Bate CFR... asta e! Anul trecut v-am ţinut pumnii să luaţi campionatul şi acum v-aţi umflat peste măsură! Săracii de voi... anul ăsta nu o să vă mai meargă!
Ardeal vă dă clasă: Dragi conlocuitori olteni, am o singură întrebare pentru cultura voastră deosebită, civilizaţia ieşită din comun, sinceritatea de care daţi dovadă şi comportamentul vostru igienic exemplar (cum reiese din comentariile voastre): ce ţară e proastă să renunţe de bunăvoie la o regiune, aşa cum s-a întâmplat cu Oltenia? Cred că sunteţi unicat în istorie! Asta zice totul despre voi, în rest sunt bălăcăreli de-ale voastre.
ValsiS.ro: "Ardeal", mai prost şi analfabet ca tine nu am văzut până acum, ratatu' dracu'. Vai de voi, măi înfumuraţilor peste măsură. Vă credeţi al dracului de buni. Păcat, regret enorm că am vrut ca voi să câştigaţi campionatul în faţa Stelei... Să ţineţi minte: campionatul pe care l-aţi câştigat în 2008 va fi unicul din istorie.
Vyo: Băi fraţilor de prin Ardeal... sunteţi cei mai penibili... m-aţi dezamăgit complet. Eu care nu sunt suporter al lui CFR şi am ţinut ca voi să luaţi campionatul anul trecut... Voi nici simpatizanţi nu sunteţi, de suporteri adevăraţi ce să mai zic... Sunteţi penibili când vorbiţi aşa de noi, de olteni. Dar că vă conduce un ungur - şi, ca să vezi, un oltean (Trică) - către titlu, nu se mai pune. În loc să le daţi muie javrelor din Bucureşti... Ce să mai vorbim, nu aveţi minte de loc, dacă aţi devenit voi minoritari în Cluj... Vă călăresc ungurii cum vor ei, exact cum călărim noi femeile voastre, cu praz luat de la noi. Atâta timp cât ungurii vă freacă cum vor ei, abţineţi-vă de la comentarii împotriva oltenilor. Sunteţi jalnici, fraţilor. Întrebaţi femeile din Cluj pe cine iubesc ele. Şi încă ceva: uitaţi-vă la noi şi învăţaţi şi voi să fiţi mai pătimaşi, mai fanatici... să trăiţi fotbalul...

CFR: Hei, dar mai terminaţi odată cu prostiile, CFR şi Craiova nu au motive să se certe. Se va juca pe teren, cel mai bun va câştiga şi basta!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu