luni, 26 noiembrie 2007

La munca de jos!

The Job

"The Job", ABC Entertainment (2001-2002)
Denis Leary, Lenny Clarke, Bill Nunn, Diane Farr
detalii: IMDb
Rating garageblog: 5/5
(1=jaf, 2=mega-naşpa, 3=slăbuţ, 4=cool, 5=beton)

În sfârşit, un serial despre poliţişti altfel decât cele obişnuite! Cele (doar) 19 episoade urmăresc întâmplări dintre cele mai interesante şi neconvenţionale, având în centrul atenţiei pe Mike McNeil (Denis Leary) - un poliţist arondat într-o secţie dintr-un cartier al New York-ului, înconjurat de o nevastă sensibilă, o amantă capricioasă, un partener sociopat şi colegi la fel de "coloraţi" ca şi el.

Mike trece prin diverse încurcături, aparent fără ieşire (sau cu ieşire "şifonată"), iar evoluţia evenimentelor ia o turnură dintre cele mai neaşteptate pe parcursul serialului. Una din cele mai amuzante faze (episodul 3, "Bathroom") se produce atunci când Mike, cu stomacul deranjat de ceva mâncare picantă, este luat ostatic în WC-ul din subsolul secţiei de poliţie (înainte să-l poată utiliza!) de un suspect portorican ce nu ştia limba engleză.

Bref, un serial mişto, haios, fără prea multe scrupule. Filmat alert, fără scene lungi sau dialoguri moralizatoare, cu replici tăioase şi umor de cea mai bună calitate.

În România, serialul a putut fi urmărit pe AXN şi/sau prin intermediul infamelor torente. În prezent, întreaga echipă (dar şi spiritul din "The Job") se pot regăsi în serialul ceva mai puţin amuzant "Rescue Me" (în prezent difuzat pe AXN şi Cinemax).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu