luni, 26 noiembrie 2007

Hotelul de lângă gară

Când aştept să tragă trenul la peron, în infama gară Cluj-Napoca, întotdeauna îmi îndrept privirile către hotelul mizerabil de vis-à-vis (pe nume Pax) şi nu mă pot opri să mă întreb: de ce - în România, desigur - hotelurile din apropierea gărilor sunt aşa de nasoale?

Evident, există un răspuns imediat - pentru că gările sunt şi mai nasoale. Cu excepţia hotelului Ibis din Bucureşti (dar luând în considerare celelalte hoteluri din preajmă), nu cred că am văzut în vreo localitate pe care am vizitat-o un hotel decent lângă gară.

Cu ani în urmă, lucram la un ghid turistic şi am intrat (ca să probez camerele) în incinta hotelului Cerna (chiar lângă Gara de Nord din Bucureşti). Camere spartane - cu pat, noptieră şi un dulap veştejit model 1900 toamna - şi baia pe hol. Toaleta (sau căcăstoarea, mai exact) se afla lângă baie şi se putea identifica după smell. Apă caldă ioc, hârtie igienică de Buşteni (model glasspapier), săpun ciu-ciu... dar numai 15$/noapte (la vremea respectivă). Un adevărat chilipir!

Vremurile s-au schimbat, hotelurile nu. Nici gările...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu